Има реален риск международният туризъм  да се свие с между 60 до 80

...
Има реален риск международният туризъм  да се свие с между 60 до 80
Коментари Харесай

Големите губещи: Международният туризъм изправен пред спад от 60% до 80%

Има действителен риск международният туризъм  да се свие с сред 60 до 80 % през 2020 година под въздействието на пандемията от ковид. Това разгласи през днешния ден Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации (СОТ), представена от Франс прес. В края на март тя залагаше на спад в диапазона от 20 до 30 %.

Това е най-сериозната рецесия, с която интернационалният туризъм се сблъсква от началото на изследванията през 1950 година, акцентира в официално съобщение организацията на Организация на обединените нации с централа в Мадрид.

Посещенията на задгранични туристи към този момент са се намалили с 22 % през първото тримесечие на годишна основа и даже с 57 % през март след въвеждането на карантината в редица страни, посочи СОТ.

Секторът е изгубил 80 милиарда $ (74 милиарда евро) през първите три месеца на годината. Общо финансовите вреди биха могли да доближат от 910 милиарда $ (843 милиарда евро) до 1,2 трилиона $ (1,111 трилиона евро).

Влиянието ще бъде усетено в друга степен в отделните райони по света, като се чака Азия и Тихоокеанският район да се възстановят на първо време, съгласно организацията.

Тези нови прогнози се основават на три сюжета за излизане от рецесията: отваряне на границите и повдигане на рестриктивните мерки за пътешестване при започване на юли (спад от 58 % на пристиганията), началото на септември (-70 процента) и началото на декември (-78 процента).

СОТ се притеснява, че от 100 до 120 милиона директни работни места в туризма са застрашени, предава Българска телеграфна агенция.

Най-положителни са вероятностите за Африка и Близкия изток, за които по-голяма част от специалистите предвиждат възобновяване през 2020 година, а най-песимистични са прогнозите за Северна и Южна Америка.

За Европа и Азия вероятностите са смесени, като половината от специалистите чакат възобновяване още през тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР